Laga och täta sprickor i betong med injektering

Laga och täta sprickor i betong med injektering

Har du problem med sprickor i betongväggen? Låt oss genomföra en injektering – en smidig och enkel metod att laga sprickor i betong.

Injektering är en beprövad och säker metod att laga sprickor i betonggolv och betonggrund. Med hjälp av denna metod kan vi hjälpa dig att skapa en säker konstruktion. Att renovera eller reparera betong med hjälp av injektering är kostnadseffektivt och ger mycket goda resultat.  

Vi lagar sprickor i betonggrund som utsätts för vattentryck

Olika betongkonstruktioner som finns under marknivå utsätts ofta för vattentryck i någon form. Otäta betongskarvar och fogar samt sprickbildningar och sättningar kan leda till att vatten och fukt kan tränga in i betongkonstruktionen. Detta kan i sin tur leda till att det bildas rost- och fuktskador. Betongen riskerar att förstöras och det kan även bildas korrosion (rost) på armeringen. Dessa skador kan i värsta fall bli riskabla, då de kan leda till att betongkonstruktionen inte klarar av den belastning den är avsedd för.

När vi utför injektering för att laga betong så använder vi kvalitativa material, huvudsakligen flytande polyuretan och epoxi, från välrenommerade aktörer. Vilket material vi använder beror på dina behov av täthet och hållfasthet.

Två huvudsakliga metoder att laga sprickor i betong

När man utför injektering för att laga och täta sprickor i betong så finns det två huvudsakliga metoder – vi behärskar båda.

laga täta betong

Ska en spricka i betongen enbart tätas för att vatten inte ska tränga in och orsaka frost- och rostsprängning så injekterar man Polyuretan. Den reagerar och sväller i kontakt med fukt och är på det sättet effektiv när det handlar om att täta sprickor i betong.

Injektering med syftet att limma ihop delarna i en betongkonstruktion som spruckit utförs alltid epoxi – en plast som är godkänd för att injektera broar. Vi karterar då även sprickorna för att kunden ska ha fullständig kontroll över sin betongkonstruktion.

Injektering – en flexibel och användbar metod

Parkeringshus, vattenmagasin, broar, källare och husgrunder – det finns många typer av byggnader och konstruktioner där det passar utmärkt att laga och täta sprickor i betong med hjälp av injektering, Vi har lagat betonggolv och tätat sprickor i betonggrund åt en rad kunder – såväl privatpersoner som företag.

Här är några goda skäl till att anlita oss för en injektering av betong:

  • Betongen har spruckit och fördelar inte belastningen som planerat
  • Sprucken betong riskerar att frysa sönder och bli instabil
  • Korrosion uppstår i betongarmeringen
  • Betongkonstruktionen läcker vatten
Kontakta oss här så hör vi av oss

Rejcab erbjuder expertis inom
  • Injektering
  • Rivning
  • Sanering
  • Håltagning
Webbyrå: Brandson AB i Stockholm